POPUP STUDIO

Digitala möten ska va enkla och bekymmerfria därför erbjuder vi en rättfram och lätt lösning – Scenteknik Popup Studio. Vi kommer till er helt enkelt med en enkel men flexibel rigg för en dynamisk bildproduktion i en liten miljö. Det ger möjligheter för digitala såväl som lokala paneler, presentationer och seminarium. Tillsammans kan vi skapa mycket av lite och maximera ert budskap. 

 

Vår personal hanterar alla de stora plattformarna som Zoom, Teams, Hangout. Har ni egen plattform? – inga problem. Även om ni vill genomföra en temadag, en inspirerande föreläsning eller en after work lokalt kan ni utöka ert event till det digitala rummet och ge fler möjligheten att ta del av budskapet.

Livesändning

Teknik

 

Teknikpaketet kommer med två kameror och en bildmixer. Med detta kan vi växla mellan närbilder, helbilder, presentationer och deltagare på länk. Det ger oss även möjlighet att lägga in namnskyltar och enklare grafik i sändningen.Vi har uppspelning för de vanligaste presentationerna som t ex. Powerpoint och Keynote. Sändningen går ut via RTMPS-länk vilket ger möjlighet att streama till många plattformer som t ex Zoom, Teams eller Google. Om ni vill kan vi naturligtvis tillhandase plattform. 

 

Fyra mikrofoner ger möjlighet till paneldebatter eller intervjuer. Våra fronljuspaneler ger ett brett och mjukt ljus som eliminerar skuggor och ger ett jämnt och tydligt intryck. Bakom spakarna sitter en ljud- och en bildtekniker som ordnar en proffessionell ljud- och bildkvalité. Önskar ni lite mer livfullhet i sändningen rekommenderar vi en kameraoperatör. Alla sändingar spelas in och finns tillgängligt till er efter sändingen, oredigerat. Så ni kan tillgodogöra eventet i efterhand för de som tyvärr inte kunde närvara.

academia_1920_780_2

Så vad kan man göra?

 

Sanningen är att man kan göra väldigt mycket med ett litet format även om det har sina begränsningar. Vi upplever att det här är ett komplett paket för er som vill genomföra;

 

Temadagar

Digitala föreläsningar

After work

Kick-off

Mindre konferenser

Paneldebatt

Produktlansering

Teambuilding

Sändningsdagen


Den typiska sändningsdagen inleds med att vi på morgonen riggar upp all utrustning. Det tar vanligtvis mellan två och tre timmar. Efter det går vi igenom dagens körschema, presentationer och testar uppkopplingen mot eventuella deltagare på länk. För att se till att allt är redo för sändnigen. Efter lunch brukar vanligtvis vara ett bra tillfälle för ett genrep. Då kan man fila på alla detaljer som kameravinklar, övergångar etc. — som kommer göra att sändningen blir så mycket bättre. 15 minuter innan showstart öppnar vi streamen med en klocka så att publiken har tid att komma in ordentligt. En klocka som räknar ser till att alla vet när sändningen börjar men det ombesörjer också att publiken vet att streamen fungerar som den ska. Sen räknar vi ner; fem, fyra, tre, två, ett. Lampan blir röd och vi är live. Nu är det bara köra! 

Tänkbara Upplägg

Kickoff

 

Klockan är 9 och vi sparkar igång. Dagens moderator introducerar agendan. Vi kommer få höra rapporter från förra året men vi kommer också blicka framåt. En onlinementimeter engagerar publiken i de viktigaste frågorna. Tillsammans brainstormar pubilken kring hur vi lyfter försäljningen, ökar produktionen men samtidigt bevarar den viktiga lagkänslan som alltid funnits där. Ledningen besöker soffan och pratar om framtiden och årets målsättningar. Klockan är 12 och det är dags för lunch men se till att vara tillbaka till klockan 13 för då blir det galenskaper. Nu glider vi in i eftermiddagen med det lite lättare schemat. En energisk PT jagar igång geniknölarna med en enkel hemmagympa, det blir lite komik och musik. Det här året börjar vi med energi!

Temaföreläsningar

 

Kvart i tre öppnar vi streamen och en klocka tickar mot 15.00. En efter en dyker publiken upp med spänd förväntan. Klockan slår tre och lampan blir röd — vi är live. En moderator hälsar publiken välkommen och presenterar dagens schema; tre talare som kommer ägna 20 minuter var åt dagens ämne. Efter 50 minuter tar vi en kort paus. När vi kommer tillbaka lyssnar vi på det tredje föredraget och sedan avslutar vi med en halvtimmes diskussion med samtliga talare och frågor från publiken som vi samlat in i chatten. Allt har spelats in och kan visas igen av er på valfri plattform för de som tyvärr inte kunde närvara.

Afterwork

 

Klockan är kvart i sex och streamen öppnar, en klocka tickar fram mot 18.00. I bakgrunden hörs det omisskännliga ljudet av ett band som förbereder sig. En efter en dyker glada ansikten upp i det digitala rummet. Klockan slår 18 med en distinkt trummrytm och en funkig jazzdänga fyller etern. Kameran zoomar sakta ut från bandet och in i bilden kliver kvällens värld. Ikväll blir det frågesport, stans hetaste bartender gör sin signaturdrink med alla där hemma, intervjuer med delar av ledningen. För Jacke som hävdat att han är ”typ bäst i världen” på Geoguessr är det upp till bevis. Kom igen nu Jacke! Hela firman följer dina varje steg medan bandet eggar på. Klockan är åtta och vi i studion börjar runda av. Rummet kommer vara öppet några timmar till och nu kan alla slå på mickarna — glada skratt och livfulla diskussioner får avsluta den här kvällen.

Kontakta oss


Kontakta gärna någon av oss för mer information kring vår studio eller för att boka.

Per Virving

tel. +46-70 833 83 38
per@scenteknik.se

Markus Ettemo

tel. +46-70 833 83 37
markus@scenteknik.se